WAAROM OOK PRESENTATIES EEN REDACTEUR VERDIENEN

"Een redacteur geeft aan welk idee de essentie van je boodschap bevat en welk idee –hoe tof je het ook vindt- moet laten varen."

Verfijnen , polieren, aanscherpen van de argumenten, vinden van sterkere metaforen. Een greep uit het arsenaal van een redacteur.

Vooraleer live te gaan met je presentatie is het verstandig om van minstens één vertrouwenspersoon feedback te krijgen. Iedereen kan feedback geven, echter een redacteur biedt zoveel meer.

Het geeft je de mogelijkheid om je voorbereiding snel en spontaan te doen. Een eerste draft kan naar een redacteur die dan meteen feedback geeft. Dit geeft je de vrijheid om meerdere ideeën uit te proberen zonder al te veel gevolgen. Een redacteur zal je meteen aangeven of welk idee de essentie van je boodschap bevat en welk idee –hoe tof je het ook vindt- moet laten varen. Daarom kan het proces op een manier dus ook pijnlijk zijn maar het loont.

Waar vind je nu in godsnaam een goede redacteur ?  Hij of zij moet enerzijds een strategisch denker en anderzijds ook vertrouwd met schrijven zijn. Hij of zij stelt gerichte vragen die je dichter tot de kern van je idee brengen en zal altijd suggesties tot wijziging argumenteren. Zelf zal je open genoeg moeten zijn voor de feedback hoe constructief ook bedoeld.

Misschien is er wel iemand binnen het bedrijf die aan die voorwaarden voldoet ? Maak er gebruik van !

De volgende keer dat je op zoek bent naar relevante feedback voor een belangrijke presentatie denk dan even aan bovenstaande. Mocht je desondanks nood hebben aan redactionele voorbereiding dan kan je ons contacteren:  rik@prezenta.be